Школа и медији

У оквиру активности Школа и медији, као саставног дела Развојног плана школе, за школску 2017/2018. годину, предвиђена је тема Позната архитектонска здања и грађевине.

Трећаци

Ученици трећег разреда су провели осам прелепих дана на рекреативној настави у Сокобањи.Боравак у природи, спортске активности, обилазак значајних споменика ,упознавање места и  дружење , остаће свима у лепом сећању.

У организацији учитељица, рекреативна настава је искоришћена за реализацију тематског дана. Сјајан спој лепог и корисног!

Ученици су  били у прилици да виде стара и нова здања и различите облике архитектуре.Низом задатака,цртежа и текстова тематски дан је обраћен  кроз све предмете на   занимљив и креативан начин.

Ученици седмог разреда су имали задатак да у оквиру овогодишњег тематског планирања прикажу Cambridge University и Trinity College као позната архитектонска здања. Веза са овим Универзитетом и Колеџом био је Исак Њутн, чије смо законе проучавали у шестом и седмом разреду.

Анастасија Зупковић и Катарина Арсић, из 7/1, направиле су одличан рад.

Крајем јануара и други разред реализовао је тематски дан кроз низ активности. На часовима српског језика, света око нас, народне традиције, математике и музичке културе,  ближе су се упознали са основним историјским чињеницама везаним за Београд, наш главни град, са акцентом на старе грађевине, споменике, музеје и остале сведоке прошлости. Подељени у групе, свако је на свој начин обрађивао ову тему. Свака група уредила је по један пано. Певали смо, решавали текстуалне математичке задатке и кроз њих научили још понешто о најстаријим грађевинама Београда. Било је занимљиво и лепо, а неке од резултата видећете на фотографијама са ових часова.