КидХуб организује други Глобални дечји ДИЗАЈНАТОН

КидХуб организује други Глобални дечји ДИЗАЈНАТОН у Београду
Хиљаду деце широм света у истом тренутку дизајнира предлоге решења за бољу планету
Београд, 16. октобар 2019. – У суботу, 16. новембра, од 10 до 18 сати, основци од 9 до 13 година, дизајнираће креативна еколошка решења на тему „Храна и климатске промене” помоћу нових технологија у просторијама Нове Искре (Цара Уроша 18), у организацији КидХуб-а.
Пријаве за бесплатни Глобални Дизајнатон су отворене до 7. новембра, а родитељи деце која желе да учествују у овом јединственом такмичењу, потребно је да попуне упитник који могу пронаћи на овом линку хттпс://формс.гле/Њму7УзЛqУ4За8умТ9. Додатне информације се могу добити на 064 138 96 16 или на оффице@кидхуб.рс
„Глобални Дечји дизајн маратон – Дизајнатон“ (Глобал Цхилдрен’с Десигнатхон) ове године истовремено се дешава у 40 земаља, а ове године ће се други пут одржати и у Београду. Међу 1200 малишана из читавог света, овог пута наћи ће се и тридесеторо деце из Србије.
На овом догађају, деца ће радити у малим тимовима и своја решења креирати помоћу електро-компоненти, програмирања са Мицро:бит-ом уз употребу и различитих креативних материјала, а са њима ће радити едукатори из области дизајна, екологије и одрживог развоја и нових технологија.
Дизајн маратон се одвија у складу са јединственом мејкер методологијом Дизајнатона, која децу широм света припрема да дизајнирају будућност, учећи их да користе своју креативност и нове технологије. По завршетку Дизајнатона, деца ће своја решења имати прилику да представе пред стручним жиријем који чине особе из света образовања, одрживог развоја, друштвеног предузетништва, ИТ сектора и медија, након чега ће бити награђена три најбоља еко решења.
Десигнатхон Њоркс Ⓡ је мејкер едукативни програм из Холандије који подстиче развој предузетничких вештина деце узраста од 7 до 18 година с циљем креирања иновативних еколошких решења структурисаних око УН глобалних циљева одрживог развоја помоћу нових технологија.
Донатор догађаја је ЊЊЊ Адриа Сербиа – Светска организација за природу, а реализује се у сарадњи са Амбасадом Краљевине Шведске, Цоца Цола Хеллениц, Креативни центар, Деџy Цо, Нова Искра Дорћол, Центром за развој културе дечјих права Ц31, ЈЦИ Београд и уз подршку Кабинета министра за иновације и технолошки развој.
___
КИДХУБ – дечји хаб посвећен оснаживању креативног потенцијала деце од 7 до 18 година и унапређењу запошљивости младих кроз иновативне образовне програме који интегришу ИТ, СТЕАМ (науку, технологију, уметност, метематику), мејкер образовање, дизајн, социјалне иновације и креативно предузетништво. КидХуб је такође део глобалне едукативне мреже Десигнатхон ЊорксⓇ. Више о нама погледајте овде њњњ.кидхуб.рс
Контакт особа: Тијана Јовановић Петровић, 064 138 96 16, оффице@кидхуб.рс