Непримерено понашање родитеља

Због пoвременог непримереног, грубог и агресивног понашања појединих родитеља према наставницима, стручним сарадницима, другим запосленима и ученицима, непоштовања школских правила и процедура и непридржавања кућног реда школе, директор и помоћник директора школе школе ће позивати родитеље који крше правила школе на разговор, упозорити да се такво понашање неће толерисати и да таквим родитељима може бити забрањен приступ школи. У случају да се такво понашање настави, директор ће бити приморана да поднесе захтев за покретање прекршајног поступка, односно, кривичну пријаву против таквих родитеља и пријаву полицијској станици Врaчар за ремећење јавног реда и мира и психичко насиље и злостављање.

Овакво реаговање управе школе, ради заштите запослених који у њој раде, регулисано је Законом о основама система образовања и васпитања и Правилима понашања ученика, запослених и родитеља ученика у ОШ ,,Јован Миодраговић“.

Надамо се да у такву ситуацију нећемо долазити, јер би родитељи и наставници требало да буду сарадници у процесу образовања и васпитања њихове деце, а наших ученика.

Директор школе:

Вера Шаиновић