Завршни испит
Otvorena Vrata
Распоред писаних провера
Школски календар
Списак уџбеника

Чланци

Филтер
 • Припремна настава за упис у Филолошку гимназију

  Филолошка гимназија организује бесплатну припремну наставу за ученике заинтересоване за полагање пријемног испита за упис у први разред Филолошке гимназије.

  Припремна настава ће бити реализована из следећих предмета, са фондом од 20 школских часова за сваки предмет:

  • Српски језик
  • Књижевност
  • Страни језици (енглески, француски, руски и немачки језик)

  Почетак припремне наставе предвиђен је за недељу 19 – 23. новембра 2018. За учешће у припремној настави ОБАВЕЗНА је претходна пријава. Заинтересовани кандидати могу се пријавити попуњавањем електронског формулара који се налази на следећем линку: Пријавни формулар

  Пријављивање за припремну наставу је почело 22. октобра и трајаће до 1. марта 2019. године.

  Више информација можете наћи и на школском сајту: http://filoloska.edu.rs/filoloska/node/835

 • Посета ирске књижевнице Џуди Кертин

  У оквиру активности везаних за сајам књига у школи је 23.10.2018. године гостовала позната ирска списатељица Џуди Кертин. Џуди има велику читалачку публику међу ученицима четвртог разреда наше школе. Ученици су Џудит направили леп и срдачан дочек. Прво је са књижевницом разговарала ученца 4/1 одељења Миа Ђорђевић, од које је идеја дружења и потекла. Потом су ученици четвртог разреда разговарали са Џудит. Цео догађај је испраћен у емисији Водич за родитеље и на телевиѕији N1. Ученици су овом приликом показали велико читалачко интересовање и одлично знање енглеског језика.

  Браво четвртаци, поносни смо на вас!

  {gallery}spisateljica{/gallery}

  Прилог о овој посети. можете погледати на линку.

 • Трећаци у Природњачком музеју у Свијалнцу

  Ученици трећег разреда били су на једнодневној екскурзији у среду, 17.10.2018.год. Посетили су Природњачки музеј у Свилајнцу и уживали у Дино парку у овом месту. Потом су видели водопад Велики Бук и ручали у ресторану, у предивном природном окружењу овог водопада. У касним поподневним сатима уживали су у обиласку Ресавске пећине. Ученици су много тога научили, дружили се и одлично провели!

  {gallery}trecaci u svilajncu{/gallery}

   

 • Посета Сајму књига, oктобар 2018. године

  Ученици наше школе су посетили регионално највећу манифестацију посвећену књизи-Међународни београдски сајам књига. Упознали су се са радим домаћих и страних писаца, уживали су у разноврсној  књижевној понуди и још једном показали да су права, верна читалачка публика. Видимо се поново следеће године!

  {gallery}sajam knjiga{/gallery}


 • Модели ћелије

  Вредне руке наших петака. Све похвале за креативност у изради модела ћелије!

  {gallery}natasa radmilovic{/gallery}

 • Рана јесен

  Ученици 2/5 су уживали у току Дечије недеље и потрудили су се да украсе своју учионицу јесењим детаљима. На часу ликовног смо правили јесење дрво од старих делова пазли, на часу народне традиције смо правили јесењу зимницу, а на часу света око нас смо причали о јесењим плодовима и направили мале јесење корпице.

  {gallery}ivanakuzmanovic{/gallery}

 • Час народне традиције у другом разреду

  На часу Народне традиције, ученици 2/1 су бии вредни и креативни. Показали су да се и сада лепе и занимљиве играчке из прошлости.

  {gallery}gocalukic{/gallery}

 • Дан школе, 8. октобар 2018. године

  Овогодишњи Дан школе обележили смо свечаном приредбом у просторијама Центра за образовање и културу ,,Божидарац 1947“. Тема приредбе била је ,,Музика из филма“. Одлични сценски наступи, игра, глума и песма наших ученика свима су измамили осмех и пробудили емоције. Дивни костими  украшавали су сцену. Посебно смо поносни на велики број ученика који су добили Захвалнице због пласмана на републичка такмичења.

  {gallery}danskole2018{/gallery}

 • Трећаци обележили Дане европске баштине

  У овиру манифестације „Дани европске баштине“ , трећи разред  је изабрао тему у оквиру које је свако одељење правило  кувар размењујући и сакупљајући рецепте традиционалних  јела у нашој средини. Наиме, договор је био да сваки ученик осмисли по једну до две странице овог кувара...да откуца или читко испише рецепт, украси страну илустрацијом или сликом тог јела. Све рецепте смо прикупили и укоричили и тако направили одељенски кувар, који  држимо на полици, у учионици.

  Ученици су били веома мотивисани, вредни, оригинални... много тога су научили...а изнад свега добро су се забавили!  

  {gallery}debtrecaci{/gallery}

 • Радионица "Разломљена шара"

  Ученици III-1, III-2, III-4 и III-5 реализовали су радионицу у Етнографском музеју- Разломљена шара- орнаменти и математика. На занимљив начин, уз велику помоћ и подршку кустоса музеја научили много о пореклу шара на народним ношњама и инспирацијом за мотиве.Све то су повезали са садржајима из предмета Народна традиција, Природа и друштво и математике.  Проналазили су задате мотиве на ношњама, а затим су самостално правили дезене за кецеље. Ученици су били мотивисани и заинтересовани за рад. Резултати њиховог рада красе наше паное.

  {gallery}nodjekic{/gallery}

 • Почели смо да освајамо медаље!

  Елена Анђелић, ученица III/2, освајач је златне медаље у категорији ката у Ашихара каратеу, врсти full contact каратеа, којим се Елена бави од своје четврте године.

  Осим што је одличан спортиста она је и одличан ђак и нај друг нашег одељења. Поносни смо што имамо такву другарицу!

 • Најбољи глумци и рецитатори

  Првог дана Дечије недеље, ГО Врачар и Удружење пријатеља деце Врача, наградили су најбоље глумце и рецитатора из наше школе.

 • Обавештење за ученике и родитеље поводом обележавања дана школе

  ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ

   

  Због дана школе, у понедељак, 8. октобра 2018. године настава ће бити скараћена у обе смене. Настава ће се одвијати по следећем распореду:

  -       преподневна смена

  1. 1.   час – од 8 до 8,30
  2. 2.   час – од 8,35 до 9,05
  3. 3.   час – од 9,25 до 9,55
  4. 4.   час – од 10 до 10,30
  5. 5.   час – од 10,35 до 11,05
  6. 6.   час – од 11,10 до 11,40

   

  -       поподневна смена

  1. 1.   час – од 12 до 12,30
  2. 2.   час – од 12,35 до 13,05
  3. 3.   час – од 13,25 до 13,55
  4. 4.   час – од 14 до 14,30
  5. 5.   час – од 14,35 до 15,05
  6. 6.   час – од 15,10 до 15,40

   

  Продужени боравак ће радити до 16 часова.

  Директор школе:

  Вера Шаиновић

 • Час енглеског у другом разреду

  Ученици другог разреда су на часу енглеског правили слова енглеског алфабета.

  Показали су креативност у коришћењу различитих материјала.

  {gallery}veca engleski{/gallery}

 • Енергија, вода, отпад

  У петак, 27.09.2018. године, у периоду од 18:30 до 20 часова, у школском дворишту одржана је мултимедијална презентација на тему ,,Енергија, вода, отпад“.

  Ово је друга у низу манифестација у оквиру програма ,,Учимо о одрживом развоју у школама Србије“ коју Фондација Дана у сарадњи са ГО Врачар организује на отвореним просторима града.

 • Желим да возим, морам да знам!

  {gallery}obuka na poligonu{/gallery}

  У оквиру пројекта „ЖЕЛИМ ДА ВОЗИМ, МОРАМ ДА ЗНАМ!“ који реализује Центар за безбедност саобраћаја у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја градске општине Врачар, а финансира Градска управа града Београда – Секретаријат за саобраћај и градска општина Врачар, у основној школи "Јован Миодраговић" одржано је предавање на тему безбедности бициклиста у саобраћају као и обука на бициклистичком полигону, за ученике петих и шестих разреда.

  Циљ пројекта је да, кроз организовање предавања и обука, деца стекну основна знања и вештине за безбедно учествовање у саобраћају као возачи бицикла. Едукација, која је спроведена у оквиру пројекта, се састојала из теоријског и практичног дела. Теоријски део је обухватао одржавање предавања на тему безбедности бициклиста, у учионицама, који покрива теорију вожње бицикла и има за циљ да подигне свест о значају вожње бицикла у погледу здравља и заштите животне средине као и да деца стекну основна знања у погледу познавања саобраћајних прописа како би безбедно учествовали у саобраћају као возачи бицикла, док је практични део обухватао спровођење обука на бициклистичком полигону где деца кроз разне вежбе стичу практична знања и вештине за безбедно учествовање у саобраћају као возачи бицикла.