Пријемни испит

Поштовани родитељи,

 У периоду од 18. до 24. априла 2023. године  родитељи, односно други законски заступници, могу поднети пријаву за полагање пријемног испита за упис ученика у средње школе у одељења са посебним способностима, електронским путем преко портала Моја средња школа (mojasrednjaskolа.gov.rs).

Да би родитељ, односно други законски заступик могао да поднесе пријаву за полагање пријемног испита, потребно је да буде пријављен на систем Моја средња школа. Пријава на систем врши се преко налога на систему есДневник.

 

У петак 21. априла и у понедељак, 24. априла 2023. године од 9 – 16 часова, пријаве за упис моћи ће да се поднесу непосредно у матичним основним школама и  у средњим школама у којима је организовано полагање пријемног испита (информација о средњим школама у којима је организовано полагање пријемних испита доступна је на порталу Моја средња школа).

 

Образац за подношење пријава доступан је на административном сајту и непосредно подношење пријаве могуће је једино путем тих образаца, у наведеном периоду.

Такође, уколико неки родитељ односно други законски заступник жели да поништи пријаву коју је поднео непосредно у школи, потребно је да оде у школу у којој је поднео пријаву и својеручно на свим примерцима пријаве наведе да поништава/повлачи пријаву и потпише те наводе.