ДЕЛФ У ШКОЛСКИМ УСТАНОВАМА 2021.

Као и до сада и ове школске године Француски Институт организује полагања испита ДЕЛФ који омогућава ученицима француског језика да добију диплому француског Министарства Просвете којом се потврђује њихов ниво знања француског језика.

Полагање ових испита је регулисано конвенцијом потписаном од стране Министарства просвете у Србији и Амбасаде Француске чији анекс дефинише списак 127 установа којима је дозвољено полагање испита у 2021. години.

За полагање испита одређени су  17. и 18. април 2021. године. Место полагања биће накнадно јављено и зависиће од броја пријављених кандидата.

За пријаву ученици ће користити формулар у прилогу који након попуњавања предају својим наставницима француског језика. Формулар се може одштампати, попунити, скенирати и послати наставнику француског језика мејлом или донети у школу. Ученици који наставу похађају од куће, могу оставити пријаву код портира.

Рок за уплату и пријављивање ученика је 18-29.01.2021. године.

Цене испита су идентичне за све школске установе у Србији. Родитељи деце не могу појединачно уплаћивати новац Француском институту, већ новац предају наставнику француског језика.

 

Ове године неће бити организована додатна настава за припрему испита на начин на који је то било организовано претходних година. Ученици ће имати термин за евентуалне консултације са наставницима француског језика. О начину реализације консултација ученици ће накнадно добити информације од својих наставника.

У прилогу: брошура о Делф-у, плакат, формулар за упис, календар

Формулар за упис преузмите ОВДЕ

Брошуру о Делф-у преузмите ОВДЕ

Плакат преузмите ОВДЕ

Календар преузмите ОВДЕ

 

Координатор за ДЕЛФ,

Даница Глишић

danica.glisic@osjovanmiodragovic.edu.rs