Упис првака

Упис ученика у први разред након 20.07.2020 године

 

Родитељи ученика који после 20.07.2020. године желе да упишу дете у први разред у ОШ ,,Јован Миодраговић“, треба да се јаве управи школе на бројеве телефона 011/2437056 и 011 /3442268 школе или да дођу у школу. На овај начин ће добити и све потребне информације о упису.

 

Управа школе

Обавештење о упису у ОШ

 

Поштовани,

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу.

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

ВАЖНА НАПОМЕНА1! Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

Хвала Вам што користите услуге електронске управе.

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

 

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за ИТ и еУправу

Поштовани родитељи,

 

У наставку текста желимо да Вам омогућимо детаљније информације о начину уписа Вашег детета у школу.
Након што сте заказали тестирање преко портала е Управа и обавили лекарски преглед детета, заједно са дететом долазите у школу. Неопходно је да се 20 минута пре термина одређеног за тестирање, прво јавите секретару школе како би обавили процедуру уписа ученика у први разред и анкетирања за бесплатне уџбенике и куповину уџбеника преко школе. Молимо вас да припремите свој јединствени матични број и јединствени матични број вашег детета, како би се подаци потребни за упис могли прибавити електронским путем. Подсећамо да није потребно доносити ниједан документ приликом уписа, јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен пре 16.03.2020. године или ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, родитељ доставља школи лекарско уверење.
Након уписа детета у школу, истог дана се обавља испитивање зрелости детета за полазак у школу од стране психолога или педагога школе.
Потребно је да се родитељи код психолога или педагога изјасне који изборни програм ће дете похађати у првом разреду: 1. Грађанско васпитање или 2. Верску наставу – Православни катихизис. Родитељи бирају један од два понуђена програма. Изборни програм може да се промени једном у току циклуса основног образовања и васпитања. О изборним програмима се можете информисати на сајту школе (у делу Документи).
Осим изборних програма, родитељи се изјашњавају да ли ће дете похађати наставу продуженог боравка. Продужени боравак се организује пре наставе (када дете иде у школу после подне) или после наставе (када дете иде у школу пре подне). У продуженом боравку ученици раде домаће задатке и увежбавају оно што је научено на настави, а осим тога имају слободне активности у учионици и школском дворишту када год временски услови то дозвољавају. За ученике у продуженом боравку школа организује ручак који финансирају родитељи.
Молимо родитеље да се придржавају заказаних термина како бисмо обавили све активности у складу са планираним временом и избегли непотребно задржавање у школи!
Апелујемо на родитеље да се при доласку у школу придржавају свих хигијенских и препоручених превентивних мера (родитељи су у обавези да у просторијама школе носе заштитне маске)!

Срећан полазак у школу Вашем детету!
ОШ „Јован Миодраговић“

Поштовани родитељи,

Обавештавамо вас да због новонастале ситуације са вирусном инфекцијом и затварањем школа, вашу децу за упис у први разред у школској 2020/2021. години, можете пријавити путем портала еУправа – Услуга Исказивање интересовања за упис у основну школу.

https://euprava.gov.rs/usluge/5569

Више информација о упису будућих првака можете добити путем линка http://www.mpn.gov.rs/od-1-aprila-mogucnost-iskazivanja-interesovanja-za-upis-dece-u-osnovnu-skolu-i-elektronskim-putem/

За сва додатна питања можете контактирати секретара школе, Јасмину Танасић путем мејл адресе jovanmiodragovic@eunet.rs или путем броја телефона 065 344 0250, сваког радног дана од 12-15 часова.

НАПОМЕНА: Родитељи, коју су децу пријавили за упис у први разред ОШ “Јован Миодраговић“ до 31.03.2020. године, преко мејл адресе школе, не треба децу да пријављују путем портала еУправа.

Сва додатна упутства у вези са уписом ученика у први разред можете пратити на овој страници.

С поштовањем,
Основна школа ,,Јован Миодраговић“

Add your thoughts

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *