Упис првака

Поштовани родитељи и ученици,

за почетак се обраћамо нашим будућим првацима и њиховим родитељима. Наша имена су Павићевић Тања  , психолог и Јанковић Јелена , педагог.

Дакле , прве одрасле особе са којима се Ваше дете сусреће у школи, јесу педагог или психолог. Зато се трудимо да тај први сусрет буде пријатан и за дете и за родитеља. Пракса наше школе je таква да дете улази у нашу канцеларију са родитељима. Прво у пријатној атмосфери обављамо интервју са родитељем, или оба родитеља. Док ми разговарамо о психомоторном, социјалном и емоционалном развоју детета, дете црта задати цртеж и тако има прилику да се опусти. Врло је важно да  искрено одговорите на сва постављена питања да би све специфичности вашег детета препознали и подржали на адекватан начин.  Касније родитељ излази, а дете остаје да уради тест.

Децу која су по закону обавезна да се упишу у први разред тестирамо тестом зрелости за полазак у школу , ТИП -1 који се дуго користи за ову сврху. Не треба дете посебно припремати за овај тест. Он садржи питања која су разноврсна, за већину деце лака и занимљива и одговарају њиховим интересовањима. Овај тест није прави тест способности, већ је у корелацији са способностима. Све оно што запазимо на самом тестирању – не само што се тиче постигнућа, већ и начина на који Ваше дете одговара на питања, како успоставља контакт, ,да ли је мотивисано, каква му је пажња и да ли су му поједини делови теста – тзв. субтестови лакши или тежи – поделићемо са Вама и дати препоруке на чему треба радити.

Add your thoughts

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *