English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Завршни испит
Otvorena Vrata
Распоред писаних провера
Школски календар
Списак уџбеника

Српски језик у шестом разреду

 Ученици 6/4, са наставницом Мајом Котличић, раде пуном паром. Осмишљавају различите пројекте да би изучавање матерњег језика учинили занимљивијим и лакшим.

Један од пројеката била је и анализу књиге по избору ученика. Ученици су имали слободу да изаберу књигу коју ће представити, при чему су показали, како свој добар читалацки укус, тако и своју креативност и машту.

Други пројекат су назвали "Старе фотографије".  

Обрађивање одломка из романа „Мој дека је био трешња“, био је сјајан повод да разговарају о породици, бакама и декама које им пружају несебичну подршку. На једном од часова, ђаци су донели старе фотографије својих предака и људи који су им обележили детињсво, оживљавајући приче прошлих времена.

Приликом обраде наставне јединице „Извештавање“, присетили су се градива из петог разреда и наставне јединице „Вести“. Искористили су старо и ново знање и направили „Дневник у учионици“. Шармантне „новинарке и репортерке“  известиле су о најактуелнијим догађајима дана, а да граматика и није толико страшна, и да може бити занимљива и инспиративна, показале су нам Сташа и Маша кроз свој пројекат о заменицама, који је помогао њиховим школским другарима да лакше савладају ову захтевну област.

Имамо и две презентације