English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Завршни испит
Otvorena Vrata
Распоред писаних провера
Школски календар
Списак уџбеника

Цртица са екскурзије шестог разреда

 

Планирана екскурзија за ученике 6. разреда, реалузована је у термину од 22. до 23. априла 2012. године. Маршрута екскурзије била је Београд – Ниш – Пролом бања –Ђавоља варош -Београд у организацији агенције ''Професионал''.

За оне који, на нашу велику жалост, нису могли да крену са нама и за све оне које интересује како смо се провели, ево кратког извештаја уз приложене фотографије.

Испред школе нас је сачекао удобан аутобус на спрат, а касније смо се уверили да је и возач одличан. Сатница је испоштована и ка Нишу смо пошли у 8.30 часова. Са успутним стајањем, у Ниш смо стигли око 12.30 часова. Посетили смо „Ћеле кулу“, Нишку тврђаву, Летњу позорницу, центар града и након слободног времена у граду кренули пут Пролом бање. Пут је био пријатан, време одлично, без кише, деца добра, па је опште расположење било сјајно. Око 17 часова стижемо у Пролом бању, смештамо се у хотел „Радан“ у одличне  1/2 и 1/3 собе. Свака соба има обичан или плазма телевизор, фрижидер (за сваког ученика по Пролом сокић на поклон), купатило опремљено феном за косу, три пешкира по детету и баде мантилом (у неким собама), тако да нисмо имали никакву замерку на смештај.

Након вечере ученици су у посебном термину, издвојеном само за нас, користили базен са термалном водом где се температура креће, у распону од 27 до 29 степени. Ради информације, да нагласимо, да је у хотелу вода искључиво бањска. Након „лудог“ провода у базену ученици су имали на располагању дискотеку, али на наше велико изненађење, након сат времена боравка, око 23 часа настављено је дружење по собама. Морамо да нагласимо да није било никаквих инцидената, да је вече протекло у најбољем реду, мало бучније за остале госте хотела али све у границама дозвољеног. Што се тиче особља у хотелу било је изузетно љубазно, сусретљиво па хотел „Радан“ можемо препоручити и другим разредима у школи, а и родитељима. Приметили смо да се труде и да одржавају хотел колико је у њиховој моћи, изводе се радови и око хотела, изграђен је спољашњи базен, тако да потенцијала свакако имају.

Након преспаване ноћи (заиста преспаване) и доручка кренули смо пут „Ђавоље вароши“. Пут је доста узак, има доста кривина, па је потребно нешто више од сат времена да се дође до несвакидашњег призора. Речи су сувишне, остаје да погледате фотографије!

Након ручка пут Београда је уследио око 14.30 часова. Опет наглашавамо , изузетно пријатна вожња (а знамо какви су наши путеви), одличан возач и аутобус. У Београд смо стигли око 20 часова.

Закључак: Одлична екскурзија, маршрута, одличан хотел, агенција и Воја као вођа пута,топло препоручујемо другима.

Да ли су одличне биле и одељенске старешине распитајте се код ученика! Велики поздрав до следеће екскурзије!