English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Завршни испит
Otvorena Vrata
Распоред писаних провера
Школски календар
Списак уџбеника

Софија Јовановић, ученик генерације 2016/2017. године

Софија Јовановић је рођена у Београду, 07.10.2002. године. Мајка Роза, музичар из Скопља и отац Микша, грађевински инжењер из Београда, коме је хоби музика, још  у предшколском узрасту откривају Софијин дар за музику. Уз игру, Софија учи многе дечје песмице, прво да пева, а онда, са непуних 5 година и да свира клавир са два кажипрста. Тада полази у музичко забавиште музичке школе „Јосип Славенски” и у Active English School – школе које још увек похађа са завидним успехом.

Септембра 2009. године полази у I2 разред О.Ш. „Јован Миодраговић“ код учитељице Љиљане Новаковић. У исто време уписује и прву годину клавира Ниже музичке школе „Јосип Славенски” у класи проф. Весне Чарапић Ћатовић. Са хором „Врачарски солисти” у коме пева њена мајка, децембра 2009. године наступа као солиста певајући Бетовенов „Сумрак”. Почиње и са часовима плеса у Плесној школи „Врачар”.

У нижим разредима основне школе вредно учи и постиже одличан успех, уз похвале, да би се у IV разреду пласирала на градска такмичења из математике и рецитовања  освајајући прва места на одговарајућим школским и општинским такмичењима. Од тада учествује скоро на свим школским приредбама – у рециталима, водећи конферансу, певајући у хору и соло. Истовремено, на школским такмичењима у III и IV години музичке школе осваја прве награде, а на Републичком такмичењу из клавира, у IV години музичке школе осваја другу награду.

Од V разреда, разредни старешина јој је Маријана Жебељан, професор математике. У старијим разредима основне школе, стрпљиво учећи, Софија се поново доказује код предметних наставника издвајајући се својим учењем и понашањем, како према наставницима, тако и према својим друговима који са симпатијама причају о њој.

Од V до VIII разреда Софија наставља са успесима на бројним такмичењима из српског језика (I награда на општинском такмичењу у V разреду, III награда на општинском у VII разреду, III награда на општинском и II награда на градском у VIII разреду), хемије (II награда на општинском и 13. место на градском такмичењу) и француског језика (II награда на општинском и II награда на градском такмичењу у VIII разреду). У VI разреду, награђена је и I наградом за песму посвећену Јовану Миодраговићу на Литерарном конкурсу за 60 година постојања ОШ. „Јован Миодраговић” и II наградом за песму посвећену Светом Сави на Литерарном конкурсу „Савиним стопама”.

Посебно је поносна на освојену I-специјалну награду на Градском такмичењу „Златна сирена” певајући песму „Summer Time” из Гершвинове опере „Порги и Бес“ уз клавирску пратњу свога оца.

У V и VI години музичке школе, осваја прва места на школским клавирским такмичењима. По завршетку ниже музичке школе, одлучује да настави са музиком. Успешно је положила пријемни испит и уписала се на Теоретски одсек Средње музичке школе „Јосип Славенски”, као најмлађи ученик. Већ на првом тромесечју I  разреда средње школе, разредни старешина, Вера Араницки, професор солфеђа, је издваја као једну од најбољих. У децембру 2016. године Софија то потврђује на Републичком такмичењу из солфеђа за II разред средњих музичких школа, освајајући II награду. Са великим задовољством пева у хору Средње музичке школе.

Учествујући током целе основне школе на бројним домаћим и међународним плесним такмичењима и фестивалима, осваја бројне награде са својом формацијом у Београду, Скопљу, Солуну и Бања Луци.

Током досадашњег школовања, и у основној и у музичкој школи, на крају сваког разреда постиже успех 5,0. На крају сваког полугодишта и школске године, добија похвале Одељенског већа из српског, француског и енглеског језика, музичке културе, математике, хемије, физике, географије, историје и техничког и информатичког образовања.

За свој успех у основној школи, добила је диплому Вук Караџић.

Софијин општи успех и свестраност, омогућили су јој је да у јакој конкуренцији постане и ђак генерације.

Уз урођену комуникативност, досадашње обавезе нису јој сметале да стекне широк круг познаника и другова у Београду и Скопљу у коме проводи половину летњег распуста. Течно се служећи македонским језиком, захваљујући савременим средствима комуникације, у сталном је контакту и са другарима из Скопља у чијим друштвима је радо виђена.