English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Завршни испит
Otvorena Vrata
Распоред писаних провера
Школски календар
Списак уџбеника

Центар за фототаленте

Центар за фото таленте основан је 14. маја 1995. године у Београду као невладина организација чији је основни циљ популаризација фотографије и фотографског стваралаштва међу школском омладином. И данас у широкој лепези активности ово је доминантан посао. Удружен у Фото савез Србије Центар обавља обуку младих по школама и врши њихову припрему за јавна наступања и такмичења.

У јуну 1999. године ЦФТ је организовао изложбу фотографија "СВЕДОЧЕЊА - Београд пролеће `99". Изложба је настала од радова које су направили чланови ЦФТ-а и приказала је живот београђана као и оштећења која је Београд претрпео за време НАТО бомбардовања у пролеће 1999. године. Ова изложба је била толико запажена да је као званична државна изложба у јулу ископирана у још две копије од којих је једна отишла у САД и Канаду, а друга обишла Европу, а затим отишла за Азију и Африку.

Почетком 2006. годинеЦФТ је,на Иницијативу Покрета горана Србије, под покровитељством Фото савеза Србије, покренуо годишњу такмичарску изложбу фотографија под називом "ЕКО-ФОТО - Однос према животној средини". Изложба је посвећена 5. јуну - међународном дану заштите животне средине. Ова изложба сваке године окупља око 90 фотографа и фото-аматера члановадвадесетак фото клубова из Србије, као и фотографеи фото-аматере - самосталне излагаче из Србије и иностранства. До сада је одржано  шестизложби које су постављене у седамнаест галерија у дванаест градова Србије. Након свега овога  може се рећи да је такмичарска изложба уметничких фотографија под називом "ЕКО-ФОТО - Однос према животној средини" постала традиционална.

Пре три године по први пут ЦФТ је организовао изложбу дечјих фотографија "ЕКО-ФОТО - Јуниор", са надом да ће и она постати традиционална годишња изожба која ће пратити изложбу "ЕКО-ФОТО - Однос према животној средини". На овој изложби учествију фото-аматери ђаци основних и средњих школа.

У току школске  2011/12. године у ОШ "Јован Миодраговић" ЦФТ је почео бесплатну обуку деце кроз програм "Мала школа дигиталне фотографије" Овај програм траје до краја школске године и слободан је за сву заинтересовану децу из Београда. Програм обухвата децу узраста од 10 до 18 година. На крају школске године организоваће се изложба фотографија од радова који су деца направила у току програма. Захвалјујући разумевању пријатеља из ОШ "Јован Миодраговић" који су нам изашли у сусрет и уступили простор и опрему за реализацију овог програма, наставићемо са оваим програмом и у будуће.