English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Завршни испит
Otvorena Vrata
Распоред писаних провера
Школски календар
Списак уџбеника

Тематско планирање-Кроз земље Европе

У оквиру Тематског планирања, као саставног дела Развојног плана школе, за школску 2016/2017. годину, предвиђена је тема Кроз земље Европе.

 

 

 

 

 

 

Трећи разред

Тематско планирање Одељењског већа трећег разреда на тему „Кроз земље Европе”: III1-Шпанија;  III2 -Италија;  III3 -Немачка;  III-Грчка;  III5 -Француска

Реализовало је кроз наставне предмете: српски језик, природа и друштво, математика, ликовна култура, музичка култура, физичко васпитање.

 

 

МАЈ

На часовима српског језика у оквиру тематског планирања ученици 8/1 и 8/2 су представили живот и рад најпознатијег светског драматурга  Виљема Шекспира,посебно се бавећи његовом чувеном трагедијом ,,Ромео и Јулија" и италијанским градом Вероном коме су трагични љубавници донели светску славу.Ученици су били врло заинтересовани ,а радови многобројни и оригинални.
                    
  проф.српског језика:Taња Лабан

 

МАЈ

Ученици 1. разреда су крајем прошле недеље имали Тематски дан, предвиђен Развојним планирањем у нашој школи. Тако су ученици 1/1 „путовали“ кроз Италију, 1/2 кроз Немачку, 1/3 кроз Грчку, 1/4 кроз Француску и 1/5 кроз Шпанију.

          Уживали су радећи  подељени у мање групе, много тога научили, певали и плесали. Пожелели су више оваквих часова!

ЈАНУАР

Седми разред-физика

Ученици седмог разреда су, на часовима физике, обрађивали Њутнове законе. Један од најбољих радова на тему путовања кроз европске земље је рад Наталије Дуканац, о сер Исаку Њутну.

 

Трећи разред

Енглески језик

Ученици су кроз пројекте и групни рад обрадили тему Лондон. На интересантне и оригиналне начине су представили главне туристичке дестинације у Лондону:  Big Ben, London Eye, Hyde Park, Covent Garden, Trafalgar Square, Buckingham Palace, Tower Bridge и Greenwich.

Ученици су показали велику маштовитост у прављењу пројеката. Од класичног представљања на хамеру па до 3Д књига, мапа и  плаката, ученици су нас повели на шетњу кроз Лондон.

ДЕЦЕМБАР

Другаци на путу кроз земље Европе

Четвртак  8.децембар је у  другом разреду био посебан дан,  посвећен теми овогодишњег Тематског планирања „Кроз земље Европе“. Деца су имала прилику да, бар на један дан, кроз наставу, отпутују у једну европску земљу: Русију, Аустрију, Италију,Француску или Мађарску. Свако одељење је у току тог дана представило једну земљу Европе на различите начине. На часу српског језика разговарали смо о  делима познатих књижевника из те земље, на часу предмета свет око нас научили смо нешто о географском положају, становништву, обележјима, на часу математике решавали смо задатке са подацима везаним за ту земљу, час ликовне културе смо искористили да сликамо или правимо заставу, грб или занимљивости, а на часу музичке културе слушала се музика, химна или дела композитора из те земље. У неким одељењима ученици су припремали и пројекте везане за државу коју су обрађивали. Сви ученици су били одушевљени оваквим начином рада, јер је другачији, необичан и креативан.

ОКТОБАР

Хемија

Тематско планирање Кроз земље Европе обрађено је у осмом разреду кроз наставну тему Неметали.Ученици су се упознали са земљама Европе кроз живот и рад познатих научника. 

О енглеском физичару и хемичару, Хамфрију Дејвију, можете више прочитати на линку.

 Погледајте презентацију Ирене Ђурић, 8/1, о француском хемичару Антоану Лаваозијеу.

Како је школски живот узаврео, реализација је деллимично почела на прослави Дана школе, 8. октобра.

Тако су ученици наше школе, на приредби, путовали по Италији, Јапану, Шпанији, Африци, Америци, Француској, Бразилу и коначно се вратили тамо одакле су и кренули, у Србију.

Хор је певао чувене нумере на оригиналним језицима тих земаља, рецитовали смо песме и изводили скечеве.

Причало се и о Салвадору Далију, Пласиду Домингу, Шекспиру, Жаку Преверу.

Плесао се танго, играло се у ритму афричких зурли и бубњева, али и француских шансона, јапанских песама и српског фолклора.

 

Октобар