English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Завршни испит
Otvorena Vrata
Распоред писаних провера
Школски календар
Списак уџбеника

Угостили смо другарицу са Косова и Метохије

У октобру 2015. године смо током седам дана угостили Миру Дашић, девојчицу са Косова и Метохије.

Мира живи у Гораждевцу,селу близу Брестовика на Косову. У Београду је боравила код наше другарице Лене Станковић.

Сви смо били узбуђени када нам је учитељица најавила њен долазак код нас. Рекла нам је да ће Мира ићи са нама заједно на све часове. Када смо је упознали,сви смо одмах почели да се дружимо са њом. Никада није била сама,пазили смо на њу и водили је да упозна Београд. Врло брзо смо се сви осећали као да је Мира већ дуго са нама,  а не само пар дана. То је зато што је она добра, блага и неко с ким се лако може причати и ко нас разуме као да је са нама од почетка првог разреда.

 

Имали смо жељу да јој нешто поклонимо, да има успомену од нас, па смо врло брзо скупили новац и купили јој поклон. Такође смо и  прикупили више ствари које је Мира понела са собом кући. Можда је најважније од свега то што смо, уз помоћ наших родитеља, скупили одећу за сву децу из Гораждевца и замолили Миру да је однесе њима.

Најважније од свега, оно на шта смо највише поносни је да смо јој поклонили пуно пажње и љубави,а то је много битније и важније од поклона. То је најважнија успомена коју је Мира понела из IV 4! Она се лепо провела код нас и то је нама много значило. Сви смо били тужни када је одлазила,али смо и касније остали у контакту са њом. Она нам је дала свој број телефона и тако се чујемо са њом. Вероватно ће поново доћи у Београд и сви једва чекамо да се поново дружимо са нашом Миром!

Одељенска заједница IV4 ОШ,,Јован Миодраговић’’