English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Пливање за часни крст, јануар 2019. године

Оцена корисника:   / 1

Поводом празника Крстовдан 18.01.2019. године са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, одбор за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке организовао је пливање за Часни крст на базену ''Ташмајдан''. Као представници наше школе пливали су ученици који похађају верску наставу предвођени вероучитељком Јаном Ђукић-Вуковић. Учествовали су ученици Марија Јанковић из IV3 и Василије Томић из IV1 разреда, који су освојили ТРЕЋЕ МЕСТО, као и Лука Вранеш и Лана Поповић из VIII6. Догађај је био медијски пропраћен на РТС телевизији као и телевизији Храм. Пливању су присуствовали и председник Одбора за верску наставу отац Драгомир Сандо, Градски секретар за спорт Драгана Белојевић као и председник спортског савеза Београда Драган Томашевић.

Резултати школског такмичења из математике, јануар 2019. године

Оцена корисника:   / 26

Резултате такмичења из математике можете погледати на линковима:

3. разред

4. разред

5. разред

6. разред

7. разред

8. разред

 

Ђаци вас моле, успорите поред школе, јануар 2019. године

Оцена корисника:   / 0

Уз подршку града Београда ,,Паркинг сервис" је и ове школске године спровео акцију "Ђаци вас моле, успорите поред школе", чији је циљ повећање безбедности деце у саобраћају. На едукативној представи одржаној у нашој школи 11. јануара 2019. године, прваци су имали прилику да кроз игру науче најосновнија правила о безбедности у саобраћају.

Muzej iluzija za zimski raspust

Оцена корисника:   / 1
  • Mozgaonice su u trajanju 1h i 30 minuta do 2h i 15 minuta.
  • Uključuju obilazak muzeja uz stručno vođstvo i objašnjenjima eksponata sa njihove naučne osnove, kviz znanja zasnovan na iluzijama i/ili  predavanje na temu - Fizika u Muzeju iluzija.
  • Sve radionice uključuju rešavanje logičko-didaktičkih igara koje razvijaju motoriku, koncentraciju, strpljenje i razmišljanje.

Pomozite vasoj deci da kroz igru nauče kako da ostvare svoj potencijal, kako da različitim putevima dođu do istih rešenja i kako da bolje donose odluke. Učnite im ovaj raspust sadržajnim i zanimljivim.

Za više informacija o terminima i cenama zimskih radionica možete saznati na našoj web stranici  https://www.muzejiluzija.rs/zimski-raspust.

Odmorite se i uživajte.

Радионица вајања за младе у Шуматовачкој

Оцена корисника:   / 0

Бесплатна радионица вајања у Шуматовачкој је намењена младима узраста од 14 до 19 године, који су склони ликовном изражавању, као и онима који би волели да се опробају у тродимензионалном обликовању и раду са глином. Полазници радионице су у прилици да раде на скицама и скулптурама малог формата у вајарском атељеу, уз живог модела и комуникацију са ментором, као и другим полазницима. На овај начин могу да осете делић атмосфере која влада на редовним часовима вајања у Шуматовачкој.

Полазници имају прилику да одабрани мотив истраже и преведу у скулптуру, кроз пажљиво посматрање и студиозни рад, упознају се са класичним приступом у изради тродимензионалног уметничког дела.
Радионице се одржавају у следећим терминима:

Опширније: Радионица вајања за младе у Шуматовачкој

Миодраговићеве вашарске чаролије, 26. децембар 2018. године

Оцена корисника:   / 2

У среду 26.12.2018. год. у школи је одржан Новогодишњи вашар. Ученици су са својим наставницима продавали различите предмете које су правили у претходним данима. Продавале су се: уметничке слике, магнети, рамови, осликане кухињске даске, играчке, сликовнице, ликовни радови, тегле са декупажом, пингвини, ткани подметачи...

Атмосферу су употпуњавале и евровизијске песме у извођењу ученика шестог разреда.

Амбијент и цео догађај оставили су утисак правог вашара уз пуно жамора, приче и смеха.

Хвала свим родитељима, бакама, декама и осталим посетицима који су нас подржали, помогли и посетили наше вашарске чаролије. Позивамо Вас на ново вашарско дружење, које ће бити организовано на пролеће у школском дворишту.

 

                                                               Ученици и наставници ОШ ,,Јован Миодраговић“