English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Квиз о познавању веронауке

Оцена корисника:   / 0

Дана 21.04.2018. год. у ОШ ''Свети Сава'' одржан је квиз из верске наставе на нивоу општина Врачар и Палилула. Нашу школу представљали су ученици VII/6 разреда, Каплановић Николина, Радивојевић Милица и Вранеш Лука.

Квиз се састојао из укрштеница, осмосмерки и других занимљивих игара, па су се деца лепо забавила и дружила.

На крају су уручени пригодни поклони и огрганизовано је послужење за учеснике и госте квиза.

Спортски турнир за нашег друга

Оцена корисника:   / 5

Позивамо ученике на учешће у хуманитарној акцији "Спортски турнир за нашег друга", који ће се одржати у сали за физичко, у петак, 20. априла 2018. године, у 13.10 часова.

 

Apel za pomoć

Оцена корисника:   / 0

Savet roditlja u saradnji sa nastavnicima i učenicima OŠ " Bora Stanković" upućuje apel  za pomoć uceniku III/3, Aliju  Tokoviću.

Dete  ima oboljenje motornih vlakana nerava donjeg ekstremiteta. Od početka ove godine Ali više ne može da hoda. Jedina nada je terapija koju može dobiti u Lionu.

Cena terapije je 53 000 EUR. Njegovi  roditelji su prikupili 42 500 EUR.

HITNO, do petka 20.aprila,  je potrebno skupiti preostalu sumu od 10 500 EUR.

Molimo sve da se odazovu i prilože pomoć u školi i li na račun  355-0003200562021-06.

Ukoliko prva terapija da efekat, što se svi nadamo, potrebno je obezbediti novac i za drugu koja košta isto toliko.

Molimo sve   koji su u mogućnosti da obezbedite neku veću  donaciju da se odazovu i  za sledeću terapiju. Za uplate  posle naznačenog datuma, neće biti kasno.

Telefon škole  011/3983590; 

Калиграфска писменост за младе

Оцена корисника:   / 0

Позивају се ученици завршног разреда основних школа и свих разреда средњих школа да се пријаве на бесплатне радионице калиграфије које се одржавају у Центру за ликовно образовање Шуматовачка почевши од 19. марта 2018.

Калиграфија спада у категорију оних уметности који негују традиционалне вредности које не смемо заборавити. Опште је познато да је потреба за комуникацијом и писањем стара још од постанка човека, а  данас калиграфија доноси исказивање комуникације кроз нове уметничким форме. Судећи по досадашњем искуству, велики број деце и младих не придаје пажње сопственом начину

изражавања кроз писање и рукопис, па је у складу са тим осмишљен овај пројекат са циљем да подстакне младе о важности значаја лепог писања. Главни циљ овог пројекта јесте едукација младих у сфери калиграфије – уметности лепог писања као и популаризација калиграфије у савременом животу. Овим пројектом ћемо покушати да на креативан и занимљив начин подстакнемо младе да правилно пишу и самим тим не забораве важна правописна правила за цео живот. Такође, теоријски део програма пружиће учесницима едукацију о општим појмовима калиграфије, њеном пореклу, историји и значају кроз богате визуелне и илустративне примере који ће се приказивати учесницима путем компјутера и пројектора. Практичан део програма састоји се од различитих вежби лепог и правилног писања одабиром одређеног фонта и употребом разноврсног ликовног материјала. Користиће се ликовне технике цртања, сликања и графике као што су: отискивање, колажирање лепљење различитих врста материјала, писање, осликавање, набојавање итд.

Радионице се одржавају сваког понедељка од 10 до 12сати и четвртка од 18 до 20сати у атељеу Центра за ликовно образовање, Шуматовачка 122, Врачар.

Пројекат је подржан од стране Секретаријата за спорт и омладину града Београда.

Због ограниченог броја места, обавезне су пријаве на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (име, презиме, узраст, школа).

Васкршња радост

Оцена корисника:   / 0


Пријатељи деце Врачара и ове године организовали су Васкршње бојење јаја.

Нашу школу представљали су ученици млађих разреда: Матеја Мајнерић, Ани Нед Атаљанц,
Миа Поповић и Миа Пејчић и ученице старијих разреда: Ана Милетић, Тара Ћук, Тара Бубоња и Ана Радојковић.

Обавештење за ученике осмог разреда и њихове родитеље. март 2018. године

Оцена корисника:   / 1

Сајам средњих стручних и уметничких школа одржаће се 12. априла на Београдском сајму, хала 7 у периоду од 10 до 18 часова. На сајму ће се представити 47 средњих школа, а основци њихови родитељи биће у прилици да сазнају све информације о средњим стручним и уметничким школама, њиховим образовним профилима, наставним предметима, ваннаставним активностима, као и о могућностима за запошљавање у одређеном занимању.

Овакав вид професионалне оријентације нарочито је важан за ученике који можда још увек нису одлучили коју средњу школу да упишу, па је Сајам добар начин да се на једном месту информишу о свим школама и разреше евентуалне недоумице.