English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Филтер
 • Еко патрола

  У нашој школи, 27.9.2017. поводом "Дана Европске баштине", одржана је радионица под називом " Еко патрола".Ученици трећег разреда су заједно са својим учитељицама чистили и уређивали школско двориште, плато испред школе и паркић.

  {gallery}eko patrola{/gallery}

 • Свим силама за Нецу

 • Међународни дан без аутомобила на Врачару

  У петак, 22.9. 2017.године, ученици другог разреда ( по 5 представника из сваког одељења ), су учествовали у акцији "Међународни дан без аутомобила на Врачару". Акцију је организовала ГО Врачар и Центар за безбедност саобраћаја.
  Циљ акције је био указати на важност очувања животне средине, значај пешачких зона и зона успореног саобраћаја кроз едукативни такмичарски квиз и промоцију бициклизма као алтернативног начина кретања у саобраћају. У акцији су учествовале све основне школе са територије општине Врачар.
  {gallery}bez automobila{/gallery}
 • Основи безбедности деце

 • Дани европске културне баштине

  {gallery}dani evropske bastine 2017{/gallery}
  Ученици 2/3 одељења су одласком у библиотеку Растко и дружењем са професорком техничког васпитања, Миленом Ракић,учествовали у манифестацији "Дани европске баштине". Тема је била "Дрво као наша баштина". Ученици су препознавали и именовали различите врсте дрвета, посматрајући њихов изглед, листове и сл.Истакнут је значај дрвета као материјала током културне и историјске прошлости нашег народа.
  Ученици су на крају добили цртеже кућа , како су се некад градиле и обојили их. Цртежи ће бити изложени на паноу у библиотеци.
 • Како смо садили салату у Iceberg Salat Centru

  {gallery}iceberg{/gallery}

  Ученици трећег разреда су са својим учитељицама 14.9. и 15. 9.2017. посетили Iceberg Salat Centar.Деца су имала прилику да виде како се гаји поврће на пољопривредном добру , саде салату и друже се са маскотама Јабучило и Шаргарепослава. На крају посете ученици су добили здраве и поучне поклоне (јабуку, шаргарепу и бојанке).

 • Хуманитарна акција

  {gallery}neca{/gallery}

  У недељу, 3. септембра 2017, у Чубурском парку, са почетком у 10 часова, организована је хуманитарна акција за помоћ у прикупљању средстава за лечење у Паризу, Немањи Дамчевићу, нашем ђаку прваку.

  Организована је утакмица КК и ученика наших школа са Врачара, у кошаркашкој игри 3 на 3.

 • Пријем првака, септембар 2017/2018.

  {gallery}prvaci prijem 2017{/gallery}

  Свечани пријем првака ове школске године одржан је 1. септембра у дворишту школе.. Поред великог броја првака, њихових родитеља, бака и дека, приредби су присуствовали и представници општине Врачар и банке Societe Generale, који су за ћаке  прваке припремили пригодне поклоне.

  Ученици другог и трећег разреда припремили су приредбу за њихове мало млађе другаре   Било је весело и живо и осећало се нестрпљење међу првацима, који су једва чекали да пођу до школе и са њиховим  учитељицама и уђу у учионице.

  После поздравног говора  директора школе и пригодне приредбе,  учитељице су повеле  ђаке у њихове учионице. Свако одељење  имало је свој знак распознавања (лептире, слониће, пчелице, жирафе и јежиће). Атмосфера је била пуна смеха, шале и ишчекивања сутрашњег дана.

 • Награде ГО Врачар

  Градска општина Врачар награђује ученике који су на градским (окружним), републичким, регионалним и међународним такмичењима освојили награде. Захтев за награђивање родитељи ученика подносе на Писарници општине до 1. децембра. Такође напомињемо да се у разматрање узимају само награде које се налазе у Годишњем календару такмичења основних и средњих школа које прописује Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

 • Трофеј Врачара-Врачар игра уа Немању

 • Стари занати у оквиру Дана европске баштине

  {gallery}rastko{/gallery}

  Поводом манифестације ,,Дани европске баштине”, Библиотека Растко организовала је радионицу Стари занати.

  Ученицима III4 представљен је део нашег културног богатства и потреба за његовим очувањем.

  Деца су имала прилике да се испробају у ручном ткању

 • Старо и нестало воће Србије

  {gallery}voce{/gallery}

  Ученици петог разреда  посетили су изложбу ''Старо и нестало воће Србије'' која се одржава у галеријском простору Градске општине Врачар. Имали су прилику да се упознају са делом природног наслеђа старих традиционалних сорти воћа у Србији које се гаје вековима, а које су угрожене и нестају.

  Иначе, манифестација „Дани европске баштине” у Београду, која се одржава од 2002. године, део је велике европске манифестације Савета Европе и Европске комисије, којом се сваког септембра представља наслеђе као заједничка баштина европских народа.

  Одељенске старешине

 • Јавна набавка услуга организовања екскурзија и наставе у природи, септембар 2016. године

  Документацију можете преузети на следећим линковима:

  1. Конкурсна документација

  2. Позив за подношење понуда

 • Другаци на звезданом путу "Од пашњака до научењака"

  {gallery}drugaci pupin{/gallery}

  Ученици другог разреда посетили су пре неколико дана у Историјском музеју Србије изузетну изложбу посвећену Михаилу Пупину. Захваљујући нашој ђачкој мами, Александри Нинковић Ташић, ауторки ове изложбе, наши другаци су добили прилику да упознају живот и рад овог великог научника. Уживали су у мултимедијалним презентацијама, путовали „до звезда“ и много научили из надахнутих прича дивне госпође Александре. Наши „Пупиновци“ памтиће посебно речи Олимпијаде Пупин, мајке Михаила Пупина: „Знање, то су златне лествице преко којих се иде у небеса; знање је светлост која осветљава наш пут кроз живот и води нас у живот будућности пун вечне славе“.

 • Звездани планетаријум у нашој школи

  {gallery}planetarijum{/gallery}

  Средином септембра, три дана у школи je био постављен Звездани планетаријум. Користећи методе неформалног учења и интерактивних радионица предавачи су помогли ученицима од првог до осмог разреда, да направе прве кораке на звезданим стазама -  разоткривајући шта су права, а шта лажна кретања на небу, узроке смене дана и ноћи, смене годишњих доба, звезде падалице, Сунчеве експлозије, црне рупе...

  Помоћу мапе коју чини 88 замишљених слика на небу, тј. сазвежђа, демонстрирало се: оријентација у простору – проналажење звезде Северњаче, стране света, елементи астрономских координантних система. Осим тога ученици су се упознали са особинама наше галаксије и неколико других галаксија, као и настанак хемијских елемената у експлозијама звезда.

  Садржај предавања био је у корелацији са садржајима из наставних предмета: географије, физике, биологије, хемоје, математике и света око нас.